Săptămâna Filmului Magic – 11-16 august 2020

Aug
11
Tue
2020
ARIZONA DREAM (SUA, FR, 1993) @ Parcul Tăbăcăriei
Aug 11 @ 9:30 pm
Regie: Emir Kusturica
 Cu: Johnny Depp, Faye Dunaway, Jerry Lewis Detalii: comedie, fantezie, N 14, 142 minute Premii: Câștigător al Ursului de Argint la Berlinale Sinopsis: Johnny Depp este Axel, un tânăr din New York, care pretinde că are abilitatea de a înțelege peștii. Într-o noapte, el este vizitat de fratele său (Vincent Gallo), care îi spune că unchiul său (Jerry Lewis) vrea ca el să-i fie cavaler de onoare la nuntă, în Arizona. Axel a fost crescut de unchiul său, care este vânzător de mașini. Cu trecerea timpului, însă, aceștia s-au distanțat. Ajuns în Arizona, Axel se îndrăgostește de o văduvă (Faye Dunaway), iar mai târziu de fiica acesteia (Lili Taylor). Filmul abundă în efecte speciale și îmbinarea dintre vis și realitate este atât de puternică încât cu greu ne putem da seama dacă personajul principal visează sau nu.
Aug
12
Wed
2020
CHOCOLAT (SUA, 2000) @ Parcul Tăbăcăriei
Aug 12 @ 9:30 pm

Regia: Lasse Hallström
Cu: Johnny Depp, Juliette Binoche
Detalii: comedie romantică, AP 12, 122 minute
Premii: 5 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare Berlin, un premiu şi o nominalizare Academia Europeană de Film

Sinopsis:
Chocolat este o fabulă comică despre modul în care degustarea plăcerilor vieții poate schimba o persoană, o relație, un oraș. Este o poveste amuzantă despre tentație, represie și puterea eliberatoare a simțurilor, despre ‘războiul’ izbucnit într-un orășel din cauza pasiunilor și temerilor provocate de înființarea unei misterioase cofetării.

Aug
13
Thu
2020
STARDUST/ PULBERE DE STELE (SUA, 2007) @ Parcul Tăbăcăriei
Aug 13 @ 9:30 pm

Regia: Matthew Vaughn
Cu: Claire Danes, Charlie Cox, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer
Detalii: Aventuri, fantastic, AG, 128 minute
Premii: Câștigător al Best Dramatic Presentation la Hugo Awards, câștigător al Empire Award pentru Cel mai bun film de fantezie

Sinopsis: O echipă imbatabilă formată din scriitorul de mare succes Neil Gaiman și regizorul Matthew Vaughn aduce pe ecranele din toată lumea filmul Stardust / Pulbere de stele, o încântătoare poveste despre o stea căzătoare care nimerește într-un ținut fermecat și care se dovedește a nu fi un meteorit obișnuit, ci o tânără foarte frumoasă și curajoasă. Puterile ei secrete vor fi ținta unei vânători pornite de niște vrăjitoare, de niște pirati, dar și de niște fețe împărătești. Toți vor un singur lucru: inima fetei.

Aug
14
Fri
2020
Spectacol cu animatori pe picioroange @ Parcul Tăbăcăriei
Aug 14 @ 6:30 pm – 9:30 pm
AMÉLIE (FR, 2001) @ Parcul Tăbăcăriei
Aug 14 @ 9:30 pm

Regia: Jean-Pierre Jeunet
Cu: Audrey Tautou
Detalii: comedie, fantezie, AG, 120 de minute
Premii: 5 nominalizări la Oscar, o nominalizare la Globul de Aur, 3 premii la Academia Europeană de Film

Sinopsis: Viața lui Amelie este simplă: îi place la nebunie să spargă crusta cremei de zahăr ars, sa arunce cu pietricele în Sena, să se uite la oameni și să-și lase imaginația să zburde.
Viața ei pare plictisitoare, dar OK. Până într-o zi, când descoperă o cutie veche cu amintiri din copilăria cuiva pe care nu îl cunoaște. Atunci totul se schimbă. Jocul lui Amelie începe.

Aug
15
Sat
2020
Spectacole Led Dance – UV LED POI – Mirror Man @ Parcul Tăbăcăriei
Aug 15 @ 9:15 pm – 9:30 pm

Durata spectacolelor:

Led Dance ~ 6 min.
UV LED POI ~ 7 min.
Mirror Man ~ 3 min.

THE DARK KNIGHT (SUA, 2008) @ Parcul Tăbăcăriei
Aug 15 @ 9:30 pm

Regia: Christopher Nolan
Cu: Christian Bale, Heath Ledger
Detalii: acțiune, fantastic, 152 minute, N 15
Premii: Câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar (Heath Ledger), Oscar pentru Cel mai bun montaj de sunet şi alte 6 nominalizări, alte 8 nominalizări BAFTA

Sinopsis: Cu ajutorul locotenentului Jim Gordon și a hotărâtului procuror districtual, Harvey Dent, Batman începe lupta împotriva crimei organizate din Gotham City pentru a o strârpi definitiv. Inițial, triumviratul se dovedește a fi eficient, dar în curând cei trei devin ținta unui geniu al răului, cunoscut sub numele de Joker, care aruncă orașul în anarhie, forțându-l pe Cavalerul negru să încalce fragila graniță dintre erou și răzbunător.

Aug
16
Sun
2020
Spectacol de magie “Teo Magic Show” @ Parcul Tăbăcăriei
Aug 16 @ 8:45 pm – 9:30 pm
BRENDAN ȘI SECRETUL DIN KELLS (FR, IRL, 2009) @ Parcul Tăbăcăriei
Aug 16 @ 9:30 pm

Regia: Tomm Moore
Cu: Liam Hourican, Brendan Gleeson, Evan McGuire
Detalii: animație, fantastic, 75 minute, AG
Premii: Nominalizat la Oscar și la Academia Europeană de Film pentru Cel mai bun film de animație, Câștigător al Premiului Publicului la Festivalul Internațional de Film de Animație Annecy

Sinopsis: Filmul spune povestea lui Brendan (12 ani) care, în secolul al IX-lea, într-un colț îndepărtat al Irlandei, locuiește în abația fortificată din Kells. Sub îndrumarea unchiului său, el îi ajută zilnic pe călugări să întărească abația împotriva atacurilor vikinge. Odată cu sosirea maestrului Frate Aidan, Brendan află că trebuie să termine de scris fabuloasa Carte din Kells, manuscris început de Fratele Aidan. Pentru a-și îndeplini misiunea, va trebui să își depășească cele mai profunde temeri, în prima sa călătorie în afara abației, prin păduri fermecate, ceea ce îi va trezi talente extraordinare, până atunci ascunse.